Receptsuggesties

Op deze pagina delen we een aantal suggesties om onze groenten in een heerlijke maaltijd om te zetten.
 
Image

Patisson

Is een klein vruchtje met de smaak van courgette, iets steviger. Je kunt de patisson in kleine stukjes snijden door de salade of gevuld in de oven. Je kunt de patisson vullen met vlees, vis, groenten, rijst, quinoa enz.

Kies vooraf de inhoud voor je begint. Per persoon 1 patisson.

  • Was de patisson
  • Zet de oven op 180 graden
  • Snij het dekseltje eraf
  • Hol met een lepel voorzichtig de inhoud eruit
  • Leg de patisson op de kop in een ingevette ovenschaal, dekseltjes ernaast, plaats de schaal in de oven voor 10 minuten.

Kies je vulling bijvoorbeeld;

  • Leg een aantal kruiden op een klein bordje, dat wat past bij je vulling. Bijvoorbeeld; paprikapoeder, chili vlokken, kurkuma, korianderpoeder, komijn, peper, zout,
  • Zet de pan op het vuur en neem een klontje boter/olie
  • Als het vet warm is voeg je eerst de kruiden toe, roer dit kort om
  • Voeg een uitje, knoflook toe op een zacht vuur
  • Voeg de vegetarisch gehakt of vis toe
  • Voeg de kleingesneden inhoud van de patisson erbij
  • Als het vlees of vis gaar is zet je de pan uit.

Haal de patissons uit de oven, draai ze om, vul ze met de vulling, Strooi naar smaak geraspte kaas over de patissons en plaats de schaal terug in de oven voor 15 minuten.

Eet smakelijk

Image

30 verschillende groenten in de week

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk verschillende vitamine en mineralen binnen krijgt is het goed om ernaar te streven 30 verschillende groenten per week te eten. Met deze twee suggesties kom je al een heel eind.

Maak je eigen groentenmix voor de nasi of macaroni saus. Goed voor 12 van de 30 bouwstoffen

  • Neem een ui, knoflook, prei, venkel, spitskool, koolrabi, selderij en wortel en snij alles in kleine stukjes.
  • Verse kruiden, bieslook, tijm, marjoraan en rozemarijn fijn snijden
  • Ook gedroogde kruiden als kurcuma, paprikapoeder zijn goed voor je gezondheid.

Ik vind het smoren van kruiden in boter of olie voor je gaat stoven of roerbakken het lekkerst.

Maak je eigen salademix.  Goed voor 10 van de 30 bouwstoffen.

  • Neem een zakje pluksla, hierin zitten al minstens 3 verschillende soorten sla. Of neem slablaadjes van verschillende kroppen.
  • Voeg toe paprika, lenteui, tomaat, komkommer, olijven en de verse kruiden die je lekker vindt. Zoals peterselie en munt of dille envenkelkruid.

Eet smakelijk